29 Aralık 2010 Çarşamba

MANTAR SALATASI, PATATESLI POGACA,SEFTALILI PEYNIR PASTASI



Tatil günümüzde Sevgili Sevim Hanimin misafiriydik.Bizim icin cok zahmetler etmis.Canim benim sagolsun.Mantar salatasi hic yememistim.Nefisti.Mantari da cok seviyorum zaten.
Ama arkadasimin hos sohbeti,tatli dili,güleryüzü hepsinden daha güzeldi.
Icimden Mevlana'nin su sözünü söylemek geldi."Söz söyleyen kemal sahibi olursa, marifet ve hakikat sofrasını serdi mi, o sofrada her türlü yemek bulunur. Herkes orada gıdasını bulur."
Evet gercekten o sofrada her türlü gidamizi almistik.Hos bir sohbetle ruhumuzu,nefis yemeklerle midemizi sevindirdikten sonra,cancagizim Sevim'im bana cok güzel bir hediye de verdi.Heyecanla okumaya basladim.

MANTAR SALATASI
Mantarlar önce tavada sotelenir.Üzerine bolca sarmisakli  yogurt dökülür.









      PATATESLI POGACA
   Süt,yag ve ilik su koydugu hamurun  icine birde patates püresi eklemis.Böyle de nefis olmustu.



SETALILI PEYNIR PASTASI
peynir pastasi pastalarin icinde kralicedir benim gözümde.Seftalili olunca daha da taclandi.Tesekkürler Sevim Hanim ellerinize saglik...

 

7 yorum:

Unknown dedi ki...

Canim arkadasin sevim hanimin ellerine saglik Hediyelerin en güzelini vermis hayirli aksamlar öptüm.

Unknown dedi ki...

Beklerim canim gel 1 ayin icersinde dedemi ve anneannemi kaybettim 2 kez Türkiiye gittim .Anne annemi 10 gün önce dedemi ise 25 gün önce kaybettim 1 hafta kalmistim biz Almanya ya geldikten sonra vefat etti.Sevdilerimizin kiymetini onlar varken bilelim ilk kez ölümün bukadar aci oldugunu hissettim belki .Ben 10 gün izin alip isyerimden ane anemin yaninda durup ona bakarim diye gitmistim malesef ben köye girdigimde 2 saat önce vefat etmis .Ona bakmak bana bu kez nasip olmadi .Tüm Bu dünyaya elveda diyenlere vefat eden herkezin mekenlari cennet olsun öptüm seni hayirli aksamlar .

NiLaY dedi ki...

hepsi birbirinden leziz görünüyor :) ellerinize sağlık.. sevgiler..

emelce yemek dedi ki...

sayfana yeni rastladim,cok begendim,ben de frankfurt yakinindayim,sevgiler

Cafe Pepela dedi ki...

MaşaAllah,dost muhabbetleriniz daim olsun.Bayanların bir araya gelip de malayaniden/gıybetten uzak tertemiz paylaşımlarda bulunmasına bayılıyorum.Bunlara çok dikkat ediyorum.Hanımefendinin hediyesi çok güzel,yüreğine sağlık.Aynı kitaptan bende de var.Hz Aişe validemizin ahlakını,edebini,ilmini hayatımıza tatbik edebilmek nasip olsun.Mamalar da çok güzel!
Hele cheesecake'e bayılırım:)

Avrupa'da yasam dedi ki...

güzel yorumlariniz beni cok mutlu etti tesekkürler

sarımutfak-hande dedi ki...

hepsi ayrı güzel ellerine sağlık canım
sevgiylekal