5 Aralık 2010 Pazar

KAT POGACA

Malzemeler
1 kilo un
1,5 su bardagi süt
1,5 su bardagi cicek yag
2 yumurta birinin sarisi üzerine
1 paket yas maya
1 tatli kasigi seker
1 corba kasigi tuz
50 gr kadar tereyag
susam,cörek otu,beyaz peynir
Yapilisi
Derince bir kapta unun ortasini havuz gibi aciyoruz,Yumurta,maya,süt,yag,seker ve tuzu unun icinde karistiriyoruz.Yagli ele yapismayan bir hamur oluyor.Ikiye ayiriyoruz.Birini bir santim kalinliginda aciyoruz.Tereyagiyla yagliyoruz.Ortasina peynir ekeliyoruz.Rulo yapip istediginiz ölcülerde kesebilirsiniz.Diger hamura da ayni islemi yapiyoruz.Üzerine yumurta sürüp,susam,cörekotuyla süsleyip 1 saat bekletiyoruz.200 derecede isinmis firinda üzerleri kizarana kadar pisiriyoruz.Afiyet olsun

1 yorum:

Nesli dedi ki...

resmen ye beni diyor bu poğaçalar ellerine sağlık arkadaşım, sevgiler..