6 Aralık 2010 Pazartesi

HESSEN EYALETI'NDEN AILELERE YARDIM KARTI

HESSEN'LILER DIKKAT !
ÜCRETSIZ OLAN BU KARTI ALMADIYSANIZ
BU YILBASINA KADAR MUTLAKA ALIN
CAZIP UCUZLUKLAR VE FIRSATLAR VAR

Hessen Eyaleti ailelere verdiği önemi göstermek için ailelere yardım ve danışmanlık amacıyla ''Familienkarte Hessen'' i uygulamaya koydu.
Familienkarte yeni ailelere bir çok haklar sunuyor.Bunlar arasında anne ve babalar kendileri ve çocukları için bu kart kapsamında 3 yıl kaza sigortası garantisi altında olacak.Ayrıca 24 saat çocuk bakım ve yardımlarından ücretsiz olarak yararlanma, kart sahibi olanların yararlanacağı özel ucuzluklardan da faydalanmasının yanısıra danışmanlık hizmetlerinden de ücretsiz olarak yararlanmaları mümkün olacak.
Familienkarte sahibi olmak isteyenler internet üzerinden http://www.familienkarte.hessen.de/ adresinden
bilgi alabilirler.
Perihan Ince/Wiesbaden

1 yorum:

Gülcandan dedi ki...

Sevgili Perihancim
Ben yilbasi ya kesinlikle karsi degilim .Bende o gün güzel tatlar lezletler hazirliyorum kizlarima 1 paket heveslerini alsinlar diye havayi visenk aliyorum .Ailemizle beraber televizyon izliyoruz.Bu takvimi kullaniyoruz isteyen istedigini elvete yapmakta özgür.Ben alman arkadaslarimin nasil dini bayramlarina hazirlanislari cok hos cok güzel.Hangi din irk olursa olsun asla dini kitabin hepsi cok mükemmel.
Türkiyede neden bir hafta sonra bu sekil kutlaniyor buna hic anlam veremedim .Cam agaci ve nual baba dini bir bayramin simgeleri .Nasil bizim kurbanimiz kocumuz ,seker bayramimiz nebileyim bukadar bilincsiz bir toplum degilizdir elvete .Cadi bayrami 23 nisan cocuk bayrami gibi herkez kutlaya bilir isteyen herkez .
Nitekim öglede oluyor Türkiye dünyanin her bir yerinden cocuklar katilip kutluyorlarda ama dini bayramlar ögle olmamali diye düsünüyorum . Sevgiler canim öptüm.