15 Ocak 2011 Cumartesi

BROKOLI GRATENI

  • Brokoliler yikanir parcalara ayirilir ve 5 dakika kaynatilir.
  • Baska bir tencerede tereyagla un kavrulur üzerine 200 gramlik taze kaymak ve bir kasik cesni ilave edilerek karistirilir.
  • Besamel sos kivamina gelince brokolilerin üzerine dökülür.
  • Üzerine kasar peyniri konularak firinda üzeri kizarana kadar pisirilir.
  • Taze kaymakla ilk defa denedim.Brokolinin faydalari bilinir.Tadi da nefis oluyor.herkese sevgiler

6 yorum:

Beyaz Hanımeli dedi ki...

Sütle yapılan başemal zaten nefis, bir de kaymaklısı olunca çifte nefis bir tat oluyordur eminim. Ellerine sağlık arkadaşım. Harika görünüyor. Afiyet bal şeker olsun. Sevgiler.

CAFE PEPELA dedi ki...

Beşamel şahane !
Hangi yiyecekle buluşursa buluşsun nefis oluyor.Brokoliyle de pek yakışmışlar :)

Limon çiçekleri dedi ki...

İşte tam benim sevdiğim tarz bir tad.eminim çok güzel olmuştur.Ellerine sağlık.Kaymak bildiğimiz tatlılara koyduğumuz kaymakmı?Kaymak olmazsa krema olurmu?

TATLI TUZLU dedi ki...

yorumlariniz icin tesekkürler ediyorum.
limon cicekleri kaymak SIVI kaymak taze satiliyor.Krem santi yerine kullandigim bir sey.Krem santiyi ben hic kullanamiyorum.Krema dedigin sey de olabilir.Belki de odur.yanlis bir sey söylemek istemiyorum.sevgiyle kalin hoscakalin...

YEMEK VAKTİ dedi ki...

Ellerine sağlık..Nefis bir görüntü bayılırım brokoli gratene

Mutfaktan mis kokular dedi ki...

Karnibahar grateni yaparim ama brokoliyi hiç denemedim henuz. Sayende oda olucak, tsk ederim!! Ellerine saglik !!!