2 Ekim 2010 Cumartesi

SÜTLÜ KADAYIF

Malzemeler
Yarim kilo cig tel kadayif
3 su bardagi su
1 su bardagi süt
3 su bardagi seker
1 paket vanilya
yarim paketten biraz daha fazla 200 gr tereyagi
Yapilisi
Tel kadayifi paketinden cikartip havalandiralim.5 dakika kadar.Sonra  tel tel ayiralim.Bir tutam alip elimizde yuvarliyalim.Yaglanmis firin tepsisine dizelim.Üzerine kizdirdigimiz tereyagini gezdirelim.Ama bir corba kasigiyla yavas yavas her yerini güzelce yaglamis oluyoruz.Firinda 200 derecede üzeri kizarana kadar pisiriyoruz.Bu arada eger tepsimizin alti iyi kizarmiyorsa firindan cikartip üzerine gazete kagidi kapatip ters yüz edelim.Sonra yavasca tekrar tepsiye kaydirarak aktariyoruz.
Serbeti icinde sekeri,suyu ve sütü tencereye aliyoruz.Vanilyayi ekliyoruz.kaynamaya basladiktan 10 dakika sonra bir kac damla limon suyunu katip karistirip ocaktan aliyoruz.Sogumaya birakiyoruz.Firindan güzelce kizarmis kadayifi sogumaya birakiyoruz.Serbetide sogutuyoruz.Ama serbet tam sogumuyor.Yani bakin burasi cok önemli yoksa kadayif hamur olur.Parmaginizi serbete batirin hep ilik derler ya ben o ilik meselesinden kac kere kadayif döktüm.DIKKAT parmagimizi serbete soktuk ya parmagimiz sicagi hissetmeyle hissetmemenin arasinda olacak.Soguga yakin.Cok güzel oluyor.Mutlaka deneyin afiyet olsun...

Hiç yorum yok: