10 Eylül 2010 Cuma

SUSAMLI KATMER

Bizim köyde yani Akkent'te Ramazan Bayrami Katmersiz gecmez.Bu susamli pekmezli katmer de cocuklar tarafindan en cok sevilen cesididir.
Malzemeler
Yarim kilo un
1 cay kasigi tuz
1,5 su bardagi su (kivamina göre artirabilirsiniz)
Ic harci icin
2 su bardagi susam
1 bardagi pekmez
Yapilisi
Hamurumuzu kulak memesi kivaminda yoguruyoruz. Bir kenarda beklesin.Teflon yada diger tavalarda olur tavanin icinde ocakta karistirarak susamlari kavuruyoruz.Robotta iyice ögütüyoruz.Pekemzle karistiriyoruz.Hamurdan limon büyüklügünde parcalar koparip firin tepsisi büyüklügünde aciyoruz.Yarisina elde ettigimiz bu karisimdan sürüyoruz.Bos kalan diger yarisini üzerine kapatip kenarlarini bastiriyoruz.Sacta yada pizza tenceresinde yada silex dedigimiz tost makinelerinde olabilir.Ama nerede pisireceksek onun büyüklügünde hamur acmamiz lazim.Arkali önlü pisiriyoruz.Pisen taraflara fircayla yag sürüp tekrar döndürecegiz böylece yagda kizarmis olur.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: