15 Eylül 2010 Çarşamba

SU BÖREGI

Malzemeler
1 yumurta (Ben yarim kilodan az un icin kullaniyorum,cünkü fazlasinda hamur cok sert oluyor)
1 cay bardagi  süt
1 tatli kasigi tuz
1 cay bardagi soguk su
yarim kilo yada biraz az un.

Yapilisi
Malzemelerden ne cok kati ne cok yumusak olacak sekilde bir hamur elde edin.
Parcalara ayirin ve cok da ince olmayacak sekilde acin.Ben bütün yufkalari acioyrum sonra haslamaya geciyorum.Sizde öyle yapin daha pratik oluyor.Actigimiz yufkalari dörde bölerek ücgenler halinde kaynattigimiz tuzlu suda önlü arkali hasliyoruz.Haslanan yufkalari öteki tencerenin icindeki soguk suya atiyoruz.Süzüyoruz ve mutlaka temiz mutfak havlularinin üzerinde yada kagit havlularda dinlendiriyoruz.Yani iyice suyu gitsin.Pizza tencerelerinde harika oluyor.Ama firinda yapabilirsiniz.Hangisini kullanirsaniz kullanin altini yagliyorsunuz.Ve ilk yufkayi haslamadan koyuyorsunuz.Daha sonra haslanmis yufkalari güzelce yerlestiriyorsunuz.Parcalayabilirsiniz yada kirisik da koyabilirsiniz.Ama aralini tereyag ile yaglamayi unutmayin.Yufkalarin yarisini kullandiniz simdi peyniri serpistiriyoruz.Üzerine yufkalarla yaptiginiz ayni islemi tekrarliyorsunuz.Hepsi bittikten sonra en üstteki yufkayi da yaglayip firina sürüyorsunuz.Firinda üstü kizarmaya baslayan böregin tepsisinin üzerine bir gazete kagidini kapatip ters kapatiyoruz.Börek gazete kagidinin üzerine düsecek.Gazete kagidinin üzerinden de tekrar tepsiye kaydirin.Böylece hem arkasi hem önü ayni ölcüde pisecektir.Ayni islemi pizza tenceresnin kapagiyla da yapabilirsiniz.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: