- Malzemele
- 1 yumurta,,sarisi üzerine,beyazi hamuruna
- 1 su bardagi siviyag
- 1 su bardagi ilik su
- 1 adet yas maya
- aldigi kadar un
- Ic malzemeler
- 1 adet sogan
- 200 gr kadar peynir,hangi peynir olursa olsun farketmez.Kasar da cok güzel oluyor
- yarim cay bardagi siviyag
- susam ve cörekotu
- Yapilisi
- Malzemeler karistirilir,aldigi kadar yumusacik bir hamur elde edilir.
- Hamurdan parcalar koparilip ic malzeme koyulur.
- 1 saat dinlendirilir ve 200 derece firinda üzerleri kizarincaya kadar pisirilir
- soganlar pismez,agzimizda gicirdar demeyin,nefis oluyor.Almanya'da sokaklardaki simitci diyeyim artik kücük firinlarda satiliyor.Ama onlarin hepsi kasar peyniri ve soganli oluyor.Biz istedigimiz peyniri kullanabiliriz.Hoscakalin,sevgiyle kalin....
11 Ocak 2011 Salı
SOGANLI POGACA
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
7 yorum:
Merhaba soğanlı hiç denememiştim mutlaka deneyicem elinize sağlık.
Soğanlı lezzetleri severim. Mutlaka deneyeceğim. Ellerinize sağlık..
Nefis görünüyorlar gerçekten dediğiniz gibi kaşarda eminim çok yakışır ellerinize sağlık
Yapsam eşim asla yemez ama ben soğana bayılırım:)
Tahmin edebiliyorum ne derece lezzetli olduğunu ellerine sağlık canım
ellerine sağlık sevgili arkadaşım.
lezzetli ve nefis görünüyor.
sevgiler bırakıyorum güzel yüreğine.
muhabbetlerimle.
benim nazik ve iyi yürekli dostlarim yorumlariniza hayran kaldim.hepinize tesekkürler.sizi seviyorummmm....
Off mis gibi kokuyordur mis! :)
Çok güzel görünüyorlar..
Yorum Gönder