KÖY BAKLAVASI,kac gündür ilgilenemedim blogumla.Baklavanin tarifini verecektim ama zaman bana müsaade etmedi.Ama Allah insana bas kaygisi degil is kaygisi versin öyle degil mi?sevgili dostlar...
MALZEMELER
1 cay bardagi cicekyag
1 cay bardagi süt
1 yumurta
kabartma tozu
aldigi kadar un
Serbet icin
4 su bardagi su
3,5 su bardagi seker
yarim limon
Ic harci icin
1su bardagi ceviz
1 su bardagi susam
YAPILISI
Yumurta,süt ve yagi bir kaba alip elinizle karistirin.Kabartma tozu ve vanilyayi ilave edip unu yavas yavas ekleyin.Kulak memesi kivamina gelen bir hamur elde edin.Hamurdan ceviz büyüklügünde 15 kadar beze cikiyor.Bu sayi bazen 1-2 eksi yada arti olabilir.Cünkü yumurtalar bazen büyük yada kücük olabilir ayni sekilde bardaklar da degisik olabilir panik yapmayin.
Bu bezelerin herbirini cay tabagi kadar nisastayla acin.Besli yada daha fazla guplara ayirin,aralarina nisasta serpip tepsi büyüklügünde acin eger tepsiniz dikdörtgense yuvarlak acin ve her grubu dörde bölüp yerlestirebilirsiniz.Daha sonra yaglanmis tepsiye ilk iki bes yufkayi serin kenarlarini kesin:Kestiginiz parcalari atmayin yufkalarin icine uzatin onlar baklavanin katini yükseltir unutmayin.Dövülmüs cevizi de üzerine serpip kalan yufkalari ayni islemden gecirin.En üstüne gelince kalan son besli grubu actiniz,tepsiye göre kesin kenara koyun kalan parcalarin tepsinin icine gelisi üzel koyabilirsiniz.Kenara koydugumuz tepsiye göre kesilmis yufkalarimizi,baklavamizin üzerine örtüyoruz.Keskin bir bicak yardimi ile bicagin ucunu hafif yaglayarak istediginiz sekilde kesebilirsiniz.Üzerine bir cay bardagi daha eritilmis tereyagi ile bir cay bardak siviyagini karistirip döküyoruz.Isitimis firinda 190 derece de pisiriyoruz.Soguk serbeti baklava sogumaya basladiktan sonra taa ki elimizi tepsinin altina koyup ilikligini hissedince döküyoruz.4 saat bekledikten sonra servis ediyoruz.AFIYET OLSUN
MALZEMELER
1 cay bardagi cicekyag
1 cay bardagi süt
1 yumurta
kabartma tozu
aldigi kadar un
Serbet icin
4 su bardagi su
3,5 su bardagi seker
yarim limon
Ic harci icin
1su bardagi ceviz
1 su bardagi susam
YAPILISI
Yumurta,süt ve yagi bir kaba alip elinizle karistirin.Kabartma tozu ve vanilyayi ilave edip unu yavas yavas ekleyin.Kulak memesi kivamina gelen bir hamur elde edin.Hamurdan ceviz büyüklügünde 15 kadar beze cikiyor.Bu sayi bazen 1-2 eksi yada arti olabilir.Cünkü yumurtalar bazen büyük yada kücük olabilir ayni sekilde bardaklar da degisik olabilir panik yapmayin.
Bu bezelerin herbirini cay tabagi kadar nisastayla acin.Besli yada daha fazla guplara ayirin,aralarina nisasta serpip tepsi büyüklügünde acin eger tepsiniz dikdörtgense yuvarlak acin ve her grubu dörde bölüp yerlestirebilirsiniz.Daha sonra yaglanmis tepsiye ilk iki bes yufkayi serin kenarlarini kesin:Kestiginiz parcalari atmayin yufkalarin icine uzatin onlar baklavanin katini yükseltir unutmayin.Dövülmüs cevizi de üzerine serpip kalan yufkalari ayni islemden gecirin.En üstüne gelince kalan son besli grubu actiniz,tepsiye göre kesin kenara koyun kalan parcalarin tepsinin icine gelisi üzel koyabilirsiniz.Kenara koydugumuz tepsiye göre kesilmis yufkalarimizi,baklavamizin üzerine örtüyoruz.Keskin bir bicak yardimi ile bicagin ucunu hafif yaglayarak istediginiz sekilde kesebilirsiniz.Üzerine bir cay bardagi daha eritilmis tereyagi ile bir cay bardak siviyagini karistirip döküyoruz.Isitimis firinda 190 derece de pisiriyoruz.Soguk serbeti baklava sogumaya basladiktan sonra taa ki elimizi tepsinin altina koyup ilikligini hissedince döküyoruz.4 saat bekledikten sonra servis ediyoruz.AFIYET OLSUN
Recelleri cok seviyorum,hele evde yapmayi,bu receli gördügümde rengi beni öyle cekmistiki sanki kokusunu aldim.Aslisko yani Pembe Tatlar dan aldim ben tarifini simdi kendim yazamiyorum.icine bir kac damla da gül suyu ekledim .sevgiler selamlar...
9 yorum:
Baklava nasıl güzel olmuş,nasıl çıtır ve albenili gözüküyor,yeme de seyret :)
Ellerine emeğine sağlık..
Reçelin rengi de çok hoş gözüküyor :)
Afiyet,şifa olsun ablacığım..
sevgilerimle..
Her ikisi de çok güzel görünüyor, reçelin tarifini bekliyorum lütfen...
Canım ellerine sağlık tarifi merakla beklyiorum...
Reçele zaten diyecek söz yok:)
Baklava nefis gözüküyor.
Elma reçelide öyle ellerinize sağlık.
hayırlı cumalar.
Beni bitirdi bu güzel görüntü
Köy baklavası gibisi varmı ?
Harika görünüyor.
Ellerine sağlık
Sevgiler.
ablacımm baklava mest etti beni..
ellerine sağlık olsun harika:))
kocamann sevgiler..
Ellerinize sağlık her iki lezzet de güzel görünüyor ama ben ev baklavasına bittim,süper görünüyor.
Sevgilerimle...
Tatlıyla çok aram olmasa da ev baklavasını severim. Çok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık.
Ouyy!
Baklavaya bakın..
Çok canlı ve iştah açıcı :)
Ellerine sağlık ablacığım.
Ağzınızın tadı bozulmasın.
Kalbi selamlarımla
Yorum Gönder