6 Ekim 2010 Çarşamba

LIMON LOKUM

Malzemeler
2,5 su bardagi süt
yarim su bardagi irmik
yarim su bardagi toz seker
1 paket vanilya
yarim limonun kabugu rendesi(ince tarafindan cekilmis)
1 corba kasigi nisasta
bir tutam hindistan cevizi
1 paket limonlu kasik jölesi(torte yapmak icin olanindan degil)
yapilisi
süt,irmik,toz seker,vanilya,nisasta hindistan cevizini karistirip isitiyoruz.Kaynamaya baslamadan önce limon kabugu rendesi ve jöleyi ekliyoruz karistirarak pisiriyoruz.Düsük isida karistirarak hazirladigimiz koyulasan muhallebiyi hindistan cevizi serpilmis tepsiye yayiyoruz.Güzelce düzeltip 1 gün boyunca buzdolabinda bekletiyoruz.Üzerine de hindistan cevizi serpmeyi unutmayalim.1 günsonra kesip hindistan cevizine iyice buluyoruz ve servise cikarabiliriz.Müthi bir lokum misafirlerinizi evde yapilmis lokum ile sasirtin.Tadi limon aromali oldugu icin cok meyhos ve hafif mutlaka deneyin.Afiyet oolsun...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

ay ben bloga yazılara tariflere bayıldım.MaaşAllah BarekAllah.Rabbim ilmini artırsın canım benim..ellerine sağlık selamlarımla..

nesrin dedi ki...

Ellerinize saglik. Tarifi epey önce görmüs, aklimda kalmisti. Not ettim izninizle. Sevgi ve selamlar Berlin`den...