10 Haziran 2010 Perşembe

TAZE KAYMAKLI PASTA

Malzemeler
1 yumurta
1 cay bardagi süt
1 cay bardagi siviyag
1,5 (bir bucuk)cay bardagi toz seker
1paket vanilya
1paket kabartma tozu
2 corba kasigi dolu dolu kakao
5oo gram Quark Türkce'de ki adi tuzsuz beyaz peynir yada lor peyniri (Ama yogurda benziyor)
500 gram taze kaymak
4 corba kasigi toz seker
1 paket vanilya
üzeri icin
1 paket kirmizi torte tozu
3 corba kasigi toz seker
YAPILISI
Yumurtalari sekerle cirpin,siviyag,süt,kabartma tozu,vanilyayi ilave edin.Karisima aldigi kadar unu ve kakaoyu da katip güzelce cirpin.Yaglanmis kelepceli kaliba dökün.
200 derecede isitilmis firina sürün 170 derecede 45 dakika pisirin.
Pisen keki sogumasi icin bir yana birakin eger ortasi kabarmissa üzerini düzeltmek icin kesebilirsiniz.Ben neredeyse yarisini kestim daha güzel görünsün diye.Kekimiz sogurken
500 gram sivi kaymagi 4 corba kasigi sekerle cirpin.Üzerine Quark dedigimiz tuzsuz beyaz peyniri ve vanilyayi ilave edip mikserle karistirin.Kekimizi kelepcesinden cikarmadan üzerine bu kaymakli karisimi döküp güzelce yayiyoruz.Son asama olarak kirmizi tabakayi hazirliyoruz.250 gram soguk suyun icine 1 paket torte tozunu karistiriyoruz.Karisim kaynayinca ocaktan alip,bir dakika nefes aldiriyoruz ve pastamizin üzerine güzelce yayiyoruz.AFIYET OLSUN......

1 yorum:

Avrupa'da yasam dedi ki...

cook güzel bi sey mutlaka deneyecegim tesekkürler