10 Haziran 2010 Perşembe



ABLAMIN BAKLAVASI

(Baklava denince cok zormus gibi gelir ama bu cok kolay hem öyle hazir yufka falan degil)
Malzemeler
1 yumurta
1cay bardagi süt
1 cay bardagi eritilmis tereyagi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldigi kadar un,yani ne yumusak ne sert bir hamur elde edene kadar
Acmak icin nisasta
serbeti icin
3 su bardagi seker 3 su bardagi su ve limon suyu
Icine bir su bardagi dövülmüs ceviz ici
üzeri icin
1cay bardagi eritilmis tereyagi
1 cay bardagi siviyag
YAPILISI
Yumurta,süt,tereyagi bir kaba alip elinizle karistirin.Kabartma tozu ve vanilyayi ilave edip unu yavas yavas ekleyin.Kulak memesi kivamina gelen bir hamur elde edin.Hamurdan ceviz büyüklügünde 20 parca beze yapin.Bu sayi bazen 1-2 eksi yada arti olabilir.Cünkü yumurtalar bazen büyük yada kücük olabilir ayni sekilde bardaklar da degisik olabilir panik yapmayin.

Bu bezelerin herbirini cay tabagi kadar nisastayla acin.Besli yada daha fazla guplara ayirin,aralarina nisasta serpip tepsi büyüklügünde acin eger tepsiniz dikdörtgense yuvarlak acin ve her grubu dörde bölüp yerlestirebilirsiniz.Daha sonra yaglanmis tepsiye ilk iki bes yufkayi serin kenarlarini kesin:Kestiginiz parcalari atmayin yufkalarin icine uzatin onlar baklavanin katini yükseltir unutmayin.Dövülmüs cevizi de üzerine serpip kalan yufkalari ayni islemden gecirin.En üstüne gelince kalan son besli grubu actiniz,tepsiye göre kesin kenara koyun kalan parcalarin tepsinin icine gelisi üzel koyabilirsiniz.Kenara koydugumuz tepsiye göre kesilmis yufkalarimizi,baklavamizin üzerine örtüyoruz.Keskin bir bicak yardimi ile bicagin ucunu hafif yaglayarak istediginiz sekilde kesebilirsiniz.Üzerine bir bardak daha eritilmis tereyagi ile bir bardak siviyagini karistirip döküyoruz.Isitimis firinda 190 derece de pisiriyoruz.Soguk serbeti baklava sogumaya basladiktan sonra taa ki elimizi tepsinin altina koyup ilikligini hissedince döküyoruz.4 saat bekledikten sonra servis ediyoruz.AFIYET OLSUN


Hiç yorum yok: