ASURE GÜNÜNÜZ MÜBAREK OLSUN
YÜZÜNÜZDE GÜLLER ACSIN
Taze kaymakla yapilan meyveli pastalari cok seviyorum.Genelde toz krem santi kullanmiyorum.Cünkü cok yagliymis gibi geliyor.Agzimin ici sanki yag doluyor.O yüzden bu taze kaymakli ve schmandli pastalari daha saglikli buluyorum.(duyduguma göre schmand labne peyniriymis,ama tam dogru mu yine de emin degilim.Cünkü taze peynirlerin cok cesidi var).Gercekten cok aradim Türkce'sini ama bulamadim.Labne peynirinden de olur.Eskiden böyle cok meyve tadan pastalar hosuma gitmezdi."Eksimsi pasta mi olur?"derdim.Ama insan büyüyünce zevkler renkler,tatlar degisiyor galiba.Tamam büyümek kelimesi olmadi,yaslanmak diyelim.Insanoglu su hayat yolunda büyüyormu zaten.Büyüdükce yaslaniyor.Yaslandikca büyüyor.Yillar akip giderken hic farketmiyor.Rabbim insana saglik,huzur ve baris nasip etsin,(bu baris her anlamda tabiiki,hem yurtta hem cihanda,hemde kendinde)Neyse yaslanmak da güzel diyelim ve bu konuyu burda birakayim ....
Simdi taze kaymakli,frambuazli,findikli pastamla basbasa birakiyorum sizleri.
Malzemeler
1 yumurta
1 su bardagi seker
1 cay bardagi siviyag
1 cay bardagi yogurt
3 corba kasigi ilik su
3 kasik dövülmüs findik
1 kasik dövülmüs badem
yarim paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Dolu dolu bir su bardagi un.Kivamina bakip ayarlanabilir.Akiskan olmasi önemli.
Kremasi icin
1 kutu labne peyniri (200 gr)
1 kutu sivi kaymak(200 gr)
2 kasik toz seker Arasi yer yer kremali yer yer frambuazli
1 vanilya
Üzeri icin
1 dr Otker frambuazli kirsch grütze bunun da Türkce'sini bilmiyorum.Yanlis bir sey de söylemek istemiyorum
ama pasta jölesi deolabilir.
250 gr frambuaz
YapilisiÖnce üst jölesini yapalim.Bu jöleyi paketin arkasinda yazdigi gibi 500 ml su ve 6 kasik sekerle güzelce kaynatalim.Icine frambuazlari ekleyelim.Bir kenarda sogusun.
Kek icin gerekli malzemeleri sirasiyla karistiriyoruz.Kelepceli firin kabina döküyoruz.200 derecede isinmis firinda 175 derecede yaklasik 20-25 dakika pisiriyoruz.Firindan cikarip sogumasini bekliyoruz.
Diger tarafta sivi kaymagi sekerle iyice cirpiyoruz.Kek pisip soguyana kadar buzdolabinda bekletiyoruz.Cikardiktan sonra labne peynirini ve ve vanilyayi ekliyoruz.Soguyan kekin üzerine kremanin yarisini döküyoruz.üzerine jölenin yarisini döküyoruz.Arkasindan kremanin diger yarisini ve jöleyi de dökelim.Kelepceli kaptan cikarmadan buzdolabina yerlestiriyoruz.yaklasik 4 saat bekliyor.Kenarlarindan bir bicak yardimiyla cikaralim.Zaten cok kolay cikiyor ve iste frambuaz söleni karsilarinizda.Zahmetli gibi görünüyor.Ama hic de degil.Taptaze malzemelerle cok harika oluyor.Simdilik hoscakalin.Saglikla kalin.Sevgiler....
3 yorum:
cok lezzetlı gozukuyor elınze saglık..asure gununuz mubarek olsun
www.memolininannesi.blogspot.com
selam ve sevgiler arkadaşım.
aşure günümüz mübarek olsun inşallah.
dualarada buluşma dileğiyle.
ellerine sağlık.pasta şahane ötesi olmuş ki rengi benim favori rengim zaten.
sevgiler gönderiyorum bu lezzzzetli bloğa...
Minti ve memolinin annesi degerli düsünceleriniz icin tesekkür ederim.Kalplerinizin sevgiyle dolmasini dilerim.
Yorum Gönder