16 Kasım 2010 Salı

EN KOLAY BÖREK

Adi gibi gercekten en kolay hizli,pratik ve lezzetli bir börek.Tarifi tesadüfen cikti.Yani evde birsey kalmamis evde olan malzemelerle ama gercekten süpriz bir tat oldu.
Yapilisini malzmelerle birlikte sayacagim.Malzemelerin tam ölcüsünü bilmiyorum.Ama korkmayin tadi görünüsü garanti.
Yarim kilo yada daha az unun üzerine,1 bardak kadar süt,1 bardak yogurt,bir kabartma tozu  ve  200 gr beyaz peynir,isterseniz maydanoz da kullanabilirsiniz.Malzemeleri yoguruyoruz.Elimize yapisiyor ama olsun.Kulak memesi kivamina gelene kadar yogurun.Kati olursa süt ekleyin,civik olursa un ekleyin.Ama sert bir hamur olmasin.Elinizle hamurdan bir yumurta büyüklügünde koparin.Elinizde avuc ortasi kadar acin arasina peynirli maydanoz olur,sadece peynir olur yada ne isterseniz mesela ben sogani ince ince küp seklinde dograyip sicak su ve tuzla terbiyeledim ve sogani peynirle karistirip bir corba kasigi yag ekledim.Hamurun agzini kapatip yine elinizle bastirarak biraz daha inceltin.Soganlar disari cikmayacak sekilde ve kizgin yagda cok yüksek olmayan isida kizartin.
Not:Hamurdan parcalar koparirken ve acarken elinizi önce yaglayin.
Üstü citir citir ici yumusak mükemmel mutlaka deneyin....

Hiç yorum yok: