Asli Erzurum yöresine ait olan bu yemegi ben Artvin'li komsumdan ögrendim.Sizlerle paylasmak istedim cünkü ben tadina doyamadim,o kadar lezzetli ki,kahvaltida sahane oluyor.Böyle bir peynir cesidi var burada,adi firin peyniri,herseyi hazir,tahta bir kapta firina verilip isitiliyor,ilk defa öyle yemistim.Komsumda bunu tattigim zaman dedim ki"ee bu firin peyniri iste"yani ne varsa bizim Türk mutfaginda var,Biz coktan bunu bulmusuz,adina da kuymak demisiz.Kendimizle övündükten sonra simdi tarife geciyorum.
- Malzemeler
- 1 kutu SIVI krema(200)
- 1 yumurta
- 2 kasik tereyag
- 1 tepeleme kasik un
- bir cay kasigi tuz
- 10 gr kadar kasar peyniri
Biz kuymağı hemen hemen her kahvaltı için yaparız.Karadenizin meşhur yemeklerindendir..Fırın peynirini hiç duymamıştım..Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilKuymak da pasta da harika olmuş ikisine de bayıldım.Kuymağı kremayla yapıldığını duymamıştım hiç sevgiler...
YanıtlaSilay ben de artvinli candostumdan öğrenmiştim.nasıl beğendiğim bir tattır anlatamam.hala özlerim.hiç kendim denemedim.eline sağlık canım.sevgiler
YanıtlaSilBiz de yaparız ama daha değişik. Sanırım her yörede farklı yapılıyor. Ellerine sağlık arkadaşım. Afiyet bal şeker olsun. Sevgiler.
YanıtlaSilHAYIRLI GECELER SEVGİLİ ARKADAŞIM.GÜZEL BİR HAFTA SONU DİLİYORUM SANA.SEVGİLER MİNTİCİKTEN:))
YanıtlaSilHAYIRLI GECELER SEVGİLİ ARKADAŞIM.GÜZEL BİR HAFTA SONU DİLİYORUM SANA.SEVGİLER MİNTİCİKTEN:))
YanıtlaSilkuymak diyince ben bizim oraların ( rizeliyim ben :) )muhlaması sandım ama farklıymış
YanıtlaSilçünkü muhlamaya bazı yörelerde kuymak deniyor
denemek lazım
bu kadar övgü aldığına göre :))
elinize sağlık