Sayfalar

23 Aralık 2010 Perşembe

SAKLI KEK

Bu tatliyi Cafe Pepela'da ilk gördügümde tamam dedim ki bu benim tatlim.Aldigim ilhamla kendimden de birseyler katarak denemek bu güne nasip oldu.Ben cok begendim.Baklavayi andiran bir tat oldu.Pepela bunu muffinlarla yapmis tabiiki onun sanati tartisilmaz.Burdan ona tesekkür ediyorum.
YAPILISI
2 adet büyük milföy hamurunu  arti  sekilde üstüste koyup hazirladigim findikli keki ortasina yerlestirdim.Milföy hamuru ile güzelce sarip kelepceli firin kabina koydum.200 derecede pisirdim.Bir taraftanda 2 su bardagi sekerle 2,5 su bardagi suyu kaynattim.Serbet kivamina gelince soguttup firindan cikarip soguttugum milföylü kekin üzerine yavas yavas döktüm.Ortasina bicakla bir cizik attim ki tatli icine de gecsin.Tatlimiz soguduktan sonra servis yaptim.Degisik güzel bir tat oldu.Bebegim diyor ki;"Anne sen bunu nasil icine sakladin"diye soruyorlar.Bu arada findikli kekinde tarifini daha önce vermistim.Malzemeleri yariya düsürdüm.
EN ICTEN SEVGI VE SELAMLARIMLA

7 yorum:

  1. Nefis olmuş. Muhakkak denenecekler listesine girdi bile :) Ellerinize sağlık olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Harika bir blogunuz var.Çok beğendim.Sevgiler!

    YanıtlaSil
  3. ellerinize saglik cok guzel gorunuyor
    pepelaminda guzel yuregine saglik bu guzel fikri icin

    YanıtlaSil
  4. elleerinize sağlık.. sevgili ppelanın tüm tarifleri birbirinden özel ve lezzetli..
    uygulamanız çok cici olmuş eleerinize sağlık..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Ama gerçekten çok güzel görünüyor!
    Kendinizden birşeyler katmanız,geliştirmeniz de cabası.Çok hoş bir sürpriz oldu benim için! :)

    YanıtlaSil
  6. Nefis olmuş ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık tatlım..çok hoş görünooor..

    YanıtlaSil

ziyaretiniz beni cok mutlu etti ama yorumunuzu okumak icin sabirsizlaniyorum